Народний депутат Андрій Білецький, екс-комбат "Азова", розповів про ситуацію на Маріупольському напрямку.

Як повідомляє Ліга.Новини, він підкреслив, що виведення військ з Широкиного значно послаблює обороноздатність Маріуполя.

Білецький зазначив, що як і батальйон "Донбас" полк "Азов" повністю вийшов з Широкиного. Він в черговий раз нагадує про згубні наслідках цього кроку для України.

У такому рішенні він бачить результат тиску на українських політиків як з боку Росії, так і з боку Заходу. Він має дані, що в результаті бойових зіткнень з українськими військовими загинули 800 росіян.

Лідер "Азова" не задоволений рішеннями вищого військового командування України. Він зазначив, що на фронті в минулому році було 35 тисяч військових, які вели наступальні дії, а зараз - більше 60 тисяч і ніяких зрушень у зоні АТО не відбувається, тільки спостерігається зворотна тенденція.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"На превеликий жаль, плани і українське командування - це антоніми. Навряд чи ці люди здатні зараз на якесь серйозне планування. Наш генералітет - це система негативного відбору ", - говорить він.

Нардеп розкритикував шосту хвилю мобілізації. Він нагадав, що на фронті Донбасу потрібна мотивація. А у людей, які ловлять на вулицях, городах, її не може бути.

Він уточнив, що полк не фінансують українські олігархи: Ігор Коломойський, Рінат Ахметов, Сергій Льовочкін.

Читайте також: Батальйон "Донбас" вимагає від Порошенка повернути їх в Широкине

Нагадаємо, що питання про демілітаризацію Широкиного вирішувалося на попередніх телефонних перемовинах лідерів країн "нормандської четвірки".