Генеральний штаб Збройних сил заявив про концентрацію бойовиків біля передових позицій лінії розмежування. Військові вважають, що незабаром почнеться наступ на сили АТО.

Про це пише "Українська правда".

"Бойовики на весь світ розказують про те, що нібито українська армія збирається наступати на їхні позиції, але по факту жодних заходів, пов'язаних з інженерними або фортифікаційними роботами на своїх позиціях з метою оборони, вони не вживають", - сказав керівник прес-служби Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов.

Читайте також: Бойовики б'ють рекорди порушення Мінських угод - 152 обстріли за добу

Однак, за його словами, наразі відбувається пересування бронетехніки та особового складу бойовиків і "ті приготування, які вони роблять, свідчать про те, що вони готуються не до оборони, а до наступальних дій".

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити
Показати ще

У прес-службі сказали, що ситуацію постійно моніторить відповідна агентура і що у ЗСУ готові до будь-якого варіанту розвитку подій, в тому числі повернути на позиції відведену згідно з Мінськими угодами техніку.

Саме це і зробили під час останньої атаки на Старогнатівку, де після попередження міжнародних партнерів запрацювали українські артилеристи.

Згідно інформації, основна кількість обстрілів відбувається у нічний час.

"Вдень застосовується лише стрілкова зброя, гранатомети, а в нічний час активно застосовуються 122-мм та 152-мм калібри та "Гради", – підсумував Селезньов.