РФ порушила санкції Совбеза ООН, прийнявши у себе іранського генерала Касема Сулеймані.

Факт візиту іранського військового діяча в Росію підтвердив на брифінгу у Вашингтоні заступник офіційного представника Державного департаменту США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Так, ми дотримуємося такої думки", - відповів Марк Тонер на питання, чи вважають в США доконаним факт візиту Сулеймані в Росію.

Читайте також: Америка здійснила перший авіаудар по ісламських терористах

У той же час Тонер зазначив, що причини візиту іранського генерала в Росію поки невідомі. "Ми розслідуємо, що було метою його приїзду і зустрічей, чи не суперечить це санкціям Ради безпеки ООН", - підкреслив заступник спікера Держдепу.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників
Показати ще

Генерал-майор Касем Сулеймані, командир одного зі спецпідрозділів Вартових ісламської революції, включений в так званий "чорний список" ООН з 15 високопоставлених військових і політичних діячів Ірану, яких підозрюють у підтримці тероризму і участі в розробці ядерної програми. Йому заборонено виїзд за межі країни.

Минулого тижня деякі ЗМІ повідомляли, що генерал-майор під час візиту в Росію обговорював поставки зброї особисто з Путіним. Втім, офіційного підтвердження цього немає.