На прибирання снігу в Києві в 2017 було передбачено 252,5 мільйонів гривень, але на боротьбу зі стихією тільки за добу витрачали близько 1,67 мільйонів гривень, повідомляє "Київавтодор".

Варто відзначити, що витрачено значно більшу суму, ніж очікувалося.

"Згідно з розрахунками дорожньо-експлуатаційних підприємств комунальної корпорації "Київавтодор", нормативна потреба в коштах на механізоване та ручне прибирання вулиць і доріг міста в зимовий період становить 343 768,1 гривень, щодня 2 276,6 гривень, що на 36% більше, ніж фактично виділяється з міського бюджету", — заключили в Київавтодорі.

Нагадаємо, що минулого тижня через величезні заметілі і сніг паралізувало рух усієї столиці. Так що, незважаючи на величезний бюджет, київська влада все ж зіткнулася зі сніговим колапсом.

Крім того, "Київавтодор" повідомляє, що з початку погіршення погодних умов над ліквідацією наслідків снігопаду в режимі 24/7 працювало орієнтовно 230-250 одиниць снігоприбиральної техніки комунальних підприємств.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

У дні найбільшого снігопаду 40-50 бригад вручну прибирали сніг удень, а вночі працювали 20-30 бригад.

Також залучалася спеціальна техніка сторонніх підприємств, установ і організацій, відповідно до попередньо укладених договорів.

Повідомляється, що за осінньо-зимовий період з вулиць Києва вивезено понад 47 тисяч тонн снігу.

Як повідомляв портал "Знай.uа", синоптики попереджають жителів Києва та області про підвищення рівня туманності: видимість скоротиться до 200-500 метрів.