Для припинення агресивних дій Росії в Україні, які дозволяє собі російський президент Володимир Путін, потрібно дати зброю чотирьом мільйонам українців.

Про це сказав американський військовий експерт Філіп Карбер в інтерв'ю "ТСН".

"Не тільки країна, люди повинні бути організовані. Хочете зупинити Путіна? Озбройте чотири мільйони українців. Роздайте їм бойову зброю", - зазначив він.

Однак він додав, що для цього не потрібно роздавати її кожному українцю просто так, на вулиці. За його словами, необхідно набрати волонтерів, нехай вони їздять на тренування кілька разів на місяць. Це поглибить їх вміння.

"У вас глибокі потужні внутрішні резерви, є безліч відповідальних людей, вони можуть навчати місцеве населення", - зазначив Карбер.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Він упевнений, що саме чотири мільйонів українців буде найбільш "красномовним посланням" для Путіна.

"Є старий жарт про те, що китайська танкова дивізія - мільйон китайців з викрутками. Якщо ви хочете зберегти країну - всі повинні бути залучені, всі - спільна відповідальність", - сказав військовий експерт.

У Другу світову війну, за його словами, американське громадянське суспільство платило неймовірно високу ціну, щоб підтримувати своїх у цій війні.

Читайте також: Генштаб допускає повну мобілізацію в Україні

Він наголосив, що в України є великий потенціал, щоб мобілізувати фінансові ресурси.

"Я не хочу нікого критикувати або образити, але у вас великий потенціал, щоб мобілізувати фінансові ресурси. Кожне містечко, де є хоча б пара тисяч людей, нехай вони жертвують кожен хоча б по 100 гривень, щоб допомогти армії, там транспорту не вистачає", - сказав експерт.

Нагадаємо, Екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі заявив, що українські військові здатні "захопити всю Росію". Головною бідою української армії він вважає застаріле протитанкове озброєння. Американські військові розповідають, що дух українських солдат кращий в світі. Якщо їм дати належні знання, навички та зброю, вони зможуть й всю Росію захопити.