У Гомельському православному Петро-Павлівському соборі в Білорусі 11 серпня пройшли урочистості на честь 90-річчя утворення та 25-річчя відродження православної Гомельської єпархії, а також дня пам'яті преподобної Манефи Гомельської.

Про це повідомляє "Білоруський партизан".

На святкове богослужіння запросили багатьох єпископів, а також міську владу. Очолив Літургію предстоятель Білоруської православної церкви, митрополит Мінський і Заславський Павло, Патріарший Екзарх всієї Білорусі.

Віруючі, до приїзду глави Білоруської православної церкви, вистелили дорогу, від парку до собору, багатометровим "килимом" із живих квітів, з символом орла в центрі.

Читайте також: У Росії готують нові чохли для iPhone із цитатами патріарха Кирила

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Згідно з біблійною символікою, орел - втілення божественної любові, сили і могутності, юності і бадьорості духу. По цьому "килиму" Митрополит пройшов до храму.

Аналогічною "килимовою" доріжкою з живих квітів главу БПЦ зустрічали в Вєтці. Туди він вирушив після урочистостей в Гомелі. Він очолив Літургію та чин закладки храму на честь святого мученика Іоанна Воїна в Жлобіні.

Зустрічати таким чином духовних предстоятелів - традиція Православної церкви.