За останні декілька місяців принаймні тричі Північна Корея отримувала паливо від російських танкерів. Вантажі передавалися через море і забезпечували для комуністичної держави "рятувальний круг".

За інформацією агентства Reuters, продажі нафти або нафтопродуктів з Росії, другого найбільшого в світі експортера нафти і члена Ради Безпеки ООН, яка має право вето, порушують санкції ООН.

"У цьому році російські судна неодноразово здійснювали переправлення нафтохімічної продукції північнокорейським судам в порушення санкцій", - сказав співрозмовник. Друге джерело, яке незалежно підтвердило існування торгівлі російським судном з Північною Кореєю, заявив, що немає ніяких доказів участі російського уряду в останніх передачах.

"Немає ніяких доказів того, що це підтримується російською державою, але ці російські судна дають "рятувальний круг" північнокорейцям", - розповіло джерело.

Два джерела посилалися на військово-морську розвідку і супутникові знімки суден, що працюють за межами російських далекосхідних портів на Тихому океані, але відмовилися розкривати додаткові подробиці. МЗС Росії і Російська митна служба відмовилися коментувати питання, чи поставляли російські кораблі паливо північнокорейським судам. Власник одного судна, обвинуваченого в контрабанді нафти в Північну Корею, заперечував будь-яку таку діяльність. Джерела заявили, що, зокрема, під російським прапором передавав паливо північнокорейським судам танкер "Витязь".

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Що відомо про лідера Північної Кореї?


Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що Шалений Кім виступив з провокаційною заявою.