З 1 січня 2018 року ціни на електромобілі в Україні значно знизяться.

Як пише Politeka, це пов'язано зі змінами в Податковому кодексі, в якому скасовується сплата акцизу та податку на додану вартість. Завдяки цьому вартість авто знизиться на 20%. Йдеться про ціни в іноземній валюті.

Варто відзначити, що це перше зниження ставки ввізного мита на європейські автомобілі. У наступні 7-10 років ставку знизять до нуля. Це норма стосується також служб таксі і компаній, що здають такі автомобілі в оренду.

Нагадаємо, що ввізне мито для бензинових автомобілів (від митної вартості) в 2018 році виглядає так:

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

- об'єм двигуна до 1 тис. куб. см - 6,3%;

- від 1 до 1,5 тис. куб. см - 7,3%

- від 1,5 тис. куб. см - 5%.

Ввізне мито для дизельних автомобілів:

- об'єм двигуна до 2,5 тис. куб. см - 7,3%;

- об'єм двигуна від 2,5 тис. куб. см - 6,3%.

Де купити електрокар в Україні

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що блогер Сергій Наумович прокоментував на сторінці в Facebook поправки, які Верховна Рада внесла до Податкового кодексу щодо ввезення в Україну електромобілів. За його словами, пільговий імпорт електрокарів буде тільки на папері, і мало кому вдасться легко стати власників "зеленої" машини.