В Канаді для української армії зібрали 26 тисяч доларів на потреби АТО.

Як повідомляє Zik, таку заяву зробила співачка, громадський діяч, волонтер Софія Федіна, яка нещодавно повернулася з Канади.

Вона підкреслила, що бійці спецпідрозділу "Сокіл" Національної гвардії отримають ще позашляховик та дві тисячі доларів США.

"Моя поїздка тривала понад півтора місяці. Спочатку це були відвідини США на запрошення Організації оборони Лемківщини. На 15-му фестивалі "Лемківська ватра" зібрали дві тисячі доларів", - каже вона.

Потім вона поїхала в Канаду по запрошенню товариства "Зустріч". За півтора місяці артистка зібрала кошти на потреби українських військових.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Вона співала на 42-му українському фестивалі "Писанка" під Едмонтоном. За три дні виступів зібрали 4 тисячі 900 канадських доларів. Потім був сольний концерт у Едмонтоні, де вдалося зібрати 9 тисяч 420 доларів.

Найбільше грошей для бійців АТО зібрали на благодійному аукціоні, на який солдати з фронту передали перероблені на сувеніри гільзи від набоїв. За квитки українська співачка зібрала 3,5 тисяч доларів, пожертви становили 1 тысячу 892 долари, на тихому аукціоні вторгували 1 тисячу 235 доларів.

Наступним великим концертом став виступ на фестивалі "Український день". Під час цього заходу зібрано 2 тисячі 445 доларів.

Читайте також: Десантникам подарували пересувну лазню (фото)

"Також вдалося закупити 71 пару берців, 116 комплектів форм, 98 панамок, 76 футболок, три планшети, 13 рацій тощо. На все це ми витратили 9,5 тисяч доларів. Решта коштів готова до використання", – додала Софія Федина.

Сьогодні позашляховик освятили перед Львівською ратушею. Вже через кілька днів його доправлять у зону АТО.

Нагадаємо, що 2 серпня у Краматорську багатонаціональна інспекційна група з Канади провела інструктаж для українських військових.