Всеросійський центр суспільної думки сьогодні оприлюднив данні опитування росіян щодо релігії та свободи слова. Більшість опитуваних вважають недопустимим образи релігій у будь-якій формі.

68% громадян Росії вважають, що людські принципи мають будуватися, перш за все, на політкоректності і толерантності. 27% респондентів вважають свободу слова найважливішим фактором у житті людини. Таких поглядів переважно дотримуються люди віком від 18 до 24 років.

Також більшість учасників опитування (67%) вважають, що своїми творами та висловлюваннями люди не мають праву ображати почуття віруючих. Так вважає старе покоління та релігійні люди - 77% та 71% відповідно.

Лише 28% росіян захищають право на вільне висловлювання та виступають проти будь-яких заборон у творчій діяльності суспільства.

При цьому дві третини мешканців Росії жодного разу не відчували релігійних образ. І лише 1% зустрічає релігійний тиск кожен день.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Читайте також: Митрополита в Білорусі зустрічали доріжкою встеленою живими квітами (фото)

Під релігійними образами респонденти розуміють вислови на адресу вірян (11%), насміхання (5%), осквернення храмів (4%) та карикатури (3%).