Сьогодні слідчі Нідерландів повинні оприлюднити прізвища 120 осіб, причетних до збивання малазійського Боїнга MH17 над Донбасом в липні 2014 року.

Про це повідомляє УНН з посиланням на інформоване джерело.

Слідство також працює над тим, щоб притягнути до відповідальності осіб, які мародерствували на місці падіння уламків авіалайнера.

"Сьогодні, якщо не буде будь-яких ексцесів нідерландська сторона, як і обіцяла раніше, має оприлюднити прізвища 120 осіб, які були встановлені в ході слідства у справі про збиванні рейсу МН17 авіакомпанії "Малайзійські авіалінії" в результаті чого загинули 298 осіб, з яких близько 80 - діти", - повідомили у джерелі.

Літак Boeing 777 збили 17 липня 2014 року зенітним ракетним комплексом "Бук" російського виробництва. За кількістю жертв катастрофа стала найбільшою в історії України і загалом у XXI сторіччі, якщо не враховувати терактів 11 вересня 2001 року у США. Загинули 298 людей.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Збиття Boeing спричинило нову хвилю міжнародних санкцій західних держав проти Російської Федерації. Чимало експертів вважають це "переломною точкою" у стосунках РФ зі Сполученими Штатами, Європейським Союзом та їхніми союзниками.

Винних у збитті малайзійського Boeing планують знайти до кінця року

Як повідомляв портал "Знай.ua", у мережі з'явилася нова фотографія ЗРК Бук-332. За допомогою даного комплексу у липні 2014 року над Україною збили рейс MH17.