Генпрокуратура почала досудове розслідування відносно Артема Ситника. Про це йдеться у відповіді першого заступника генпрокурора на звернення нардепа, члена міжфракційного об'єднання "Депутатський контроль" Віталія Купрія.

"Генеральною прокуратурою Ваше звернення щодо законності включення в офіційну делегацію Антикорупційного бюро в Лондон дружини і радника директора зазначеного органу розглянуто", - йдеться в документі.

Читайте також: Десять членів Антикорупційного бюро отримали посади - Ситник

За даним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру, попередня правова кваліфікація кримінального злочину – зловживання владою або службовим становищем.

"Ще 29 липня в ЗМІ з'явилася інформація, що Ситник включив свою дружину Анну і "таємничу" радницю Ірину Данько до складу офіційної делегації для поїздки до Великобританії. Спочатку глава бюро говорив, що Анна Ситник входила в офіційну делегацію. Однак згодом почав переконувати, що вона їхала як "приватна особа і за свій рахунок". Разом з тим, за декларацією у 2014 році офіційний дохід пані Ситник склав лише 113 тис. грн ", - написав Купрій у Фейсбуці.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Як повідомлялося раніше, 16 квітня президент України Петро Порошенко призначив Артема Ситника головою Національного антикорупційного бюро.