Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук в інтерв'ю з Романом Скрипіним розповів про свободу в історії українського народу.

Як повідомляє Громадське.ТВ, він спробував довести цю тезу на прикладі останніх подій в Україні.

"Велика проблема українців у тому, що ми страшно нетерплячі. Ми дуже хочемо, щоб, вибравши нового Президента, через півроку бути в двадцятці найбагатших країн світу", - говорить артист.

Він підкреслює, що для українців, які хочуть боротися з корупцією, насправді маленькі хабарі не має ніякого значення, і вони готові їх давати для власної вигоди.

Музикант нагадує, що починати будь-яке реформування потрібно з себе.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"В українців є дуже важлива риса - ми готові бути вільними людьми, ми ще не вміємо, але готові. І поки ми будемо залишатися нацією, яка готова вчитися користуватися цією цінністю, я буду до останнього робити все, щоб людям краще жилося", - говорить артист.

Продовжуючи свій екскурс в історію, Вакарчук нагадав приклад становлення демократії в Голландії.

"Голландія в часи великого буржуазного повстання проти Іспанської корони, коли вона стала, умовно, першою демократичною країною в світі, вони гинули і боролися проти короля і цінностей, які були для них чужими", - нагадує він.

Читайте також: Вакарчук закликав укранцев позбутися "комплексу маленького сина"

Також він проводить паралелі з народними протистояннями на Майдані.

"Коли люди, які стояли на Майдані, поклали своє життя за свободу, я розумію, що свобода для них була найбільшою цінністю", - говорить Вакарчук.

Нагадаємо, що нещодавно група "Океан Ельзи виступила на грузинському фестивалі в Батумі з двогодинним концертом.