Вчора помер народний депутат Ігор Єремєєв, це сьогодні підтвердила його прес-служба. Він був лідером парламентської групи "Воля народу" й одним із найвпливовіших бізнесменів України. Видання Forbes оцінює його статки у $58 млн.

"Вже на днях почнеться жорсткий розподіл майна депутата. Колишні партнери будуть сваритися між собою за розмір частки. Хоча впевнений, що його партнери задумувалися про розподіл бізнесу ще два тижні тому, як тільки Ігор Єремєєв впав із коня", - говорить "Знай" Олексій Дорошенко, директор Асоціації торговельних мереж.

У бізнесмена була група компаній "Континіум". У її склад входить друга за величиною мережа автозаправних комплексів WOG, виробництво сирів "Комо", підприємство з виготовлення молокопродуктів "Галичина" та інші компанії.

"Є висока ймовірність, що "Континіум" розпадеться, бо Єремєєв був там тим, хто навколо себе всіх об'єднував. Швидше за все його бізнес подрібнять його партнери та люди, які мали вплив на певних підприємствах. Так завжди відбувається. Якщо у Західній Європі зазвичай претендують на бізнес ті партнери, що вкладають кошти, то у нас – ті, хто керує ним", - каже фахівець.

Читайте також Єремєєва поховають у рідному селі

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Частину бізнесу Єремєєва заберуть рейдери.

"Деякі із рейдерів можуть бути якось причетні до фірм депутата. Вирішать підсуєтитися, аби скористатися ситуацією і отримати якийсь бізнес у свою власність. На жаль, зараз таких випадків стало більше, офіси компаній захоплюють щотижня, бо для цього є всі умови. По-перше, через війну та стрімкий ріст злочинності правоохоронні органи навіть не хочуть займатися подібними справами. По-друге, знову ж таки, через АТО з'явилося багато несанкціонованої зброї і рейдерські атаки вже проводять воєнізовані групи", - зазначає Олексій Дорошенко.

На думку фахівця, родичі бізнесмена отримають мінімальну частку бізнеса Ігоря Єрємєєва.

"Я впевнений, що вони навіть не знають достеменно, чим володів пан Ігор. Адже такі бізнесмени багато компаній і фірм оформлюють в офшорних зонах. Щоб, скажімо, на Кіпрі платити мінімальні податки, фірму оформлюють на місцевого жителя, він є номінальним власником. Звісно, що після смерті Єремєєва ці номінальні власники або продадуть ці фірми, або керуватимуть ними. Тільки весь прибуток вже залишатимуть собі", - припускає експерт.

Читайте також Ігор Єремеєв помер у лікарні за кордоном

Нагадаємо, 47-річний бізнесмен Ігор Єремєєв отримав травму спини, голови та ніг внаслідок падіння із коня. Його відвезли на лікування у Швейцарію, однак стан здоров'я не покращився.