Лідер терористичного угрупування "Аль Каїда" Айман Завахірі присягнув на вірність новому очільнику "Талібану" Ахтару Мансуру.

Нещодавно прес-служба "Талібану" повідомила про смерть їхнього багаторічного лідера Мулли Омара. Одразу в угрупуванні почалися суперечки з приводу призначення нового голови. Як повідомляють афганські ЗМІ, таких непорозумінь талібів не було за всю історію організації.

Зараз конфлікти у "Талібані" можуть вщухнути, адже Мансура підтримують в "Аль Каїді". Це дуже серйозна заява від Завахірі. Він увесь час визнавав Муллу Омара лідером джихадистів у всьому світі.

Раніше Ахтар Мансур займав посаду помічника Мулли Омара. Проти його правління виступили кілька високопосадовців у "Талібані".

Читайте також: У приховуванні втрат армії РФ на Донбасі винен Медведєв - суд Росії

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Айман Завахірі є спадкоємцем трону Усами бен Ладена у "Аль Каїді". Ще при житті Усами він був його правою рукою та особистим лікарем. Після терактів 11 вересня у Нью-Йорку уряд США оголосив його другим за важливістю терористом у світі.