Багаторічний лідер кубинського народу Фідель Кастро відсвяткував своє 89-річчя цікавою заявою до власного народу. Колишній голова Куби написав листа до уряду США, в якому вимагає компенсації збитків для його країни.

Кубинська газета Granma сьогодні надрукувала звернення соціалістичного ідола Куби. Фідель пише у листі, що Сполученні Штати мають компенсувати багато мільйонів доларів через торговельне ембарго, накладене на Кубу ще 53 роки тому.

"Кубі належить компенсація, еквівалентна збитку на багато мільйонів доларів, Наша країна заявляла, надавши незаперечні аргументи і дані, у всіх своїх виступах в ООН", - повідомив Кастро.

Також він додав, що після Другої світовою війни США стала занадто багатою країною на фоні зруйнованого світу, бідності та смертей.

Читайте також: Лідер "Аль Каїди" підтримав нового керівника "Талібану"

Популярні новини зараз
Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Кастро не згадував у своєму листі про поновлення роботи посольства США у Кубі, на відкриття якого завітає держсекретар США Джон Керрі. Втім, він схвалює відновлення мирних стосунків між США та Кубою.