Штрафи Deutsche Bank, у справах щодо відмивання грошей російськими клієнтами банку та операціях з Іраном, можуть сягнути чотирьох мільярдів доларів.

Про це повідомляє німецьке видання Der Spiegel, посилаючись на інформовані джерела.

Штрафи на німецький банк, по очікуванням, накладуть регулятори одразу з декількох країн. У їх число входить і Велика Британія.

Через Deutsche Bank імовірно проводилися операції з Іраном. Проти країни продовжують й надалі діяти санкції з боку США.

Крім того, регулятори США та Великобританії ведуть розслідування з приводу можливого порушення в Deutsche Bank законодавства щодо боротьби з відмиванням грошей у діяльності банку в Росії.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Причиною розслідування стосовно банку стали "дзеркальні" торгові угоди. Їх проводили в Москві і Лондоні. У російській столиці провели велику позабіржову угоду купівлі деривативів, а через кілька секунд їх продали на позабіржовому ринку в Лондоні. Результатом цієї операції стало переведення російських рублів в фунти стерлінги.

Читайте також: Прокуратура США розслідує мільярдні угоди російських клієнтів Deutsche Bank

У травні цього року банк повідомив, що проводить внутрішнє розслідування в московській філії. Приводом для цього стали сумнівні "дзеркальної угоди". Деяких співробітників банку відправили "у вимушені відпустки"

Нагадаємо, Федеральна прокуратура США проводить розслідування угод Deutsche Bank AG на мільярдні суми. Їх "проводили від імені російських клієнтів в цьому році". Аналогічне розслідування щодо німецького банку розпочала і Британія.

Керівництво Deutsche Bank пішло у відставку через фінансові скандали.