Угруповання "Ісламська держава" підозрюють у застосуванні в Іраку забороненої хімічної зброї. США вважають, що бойовики угруповання "Ісламська держава" використовували отруйну речовину іприт проти курдських бійців.

Про це повідомляє видання The Wall Street Journal, посилаючись на неназваного американського високопосадовця.

На початку тижня під час атаки проти курдських сил угруповання ІДІЛ застосувало іприт. Ця речовина вражає шкіру, очі та дихальні шляхи. Коли й де саме відбулася атака, а також чи призвела вона до жертв, не повідомляється.

Читайте також: Навіть Талібан нажаханий стратами заручників ІДІЛ

Бойовики "Ісламської держави" могли отримати іприт в Іраку або в сусідній Сирії, влада якої в 2013 році зізналася в зберіганні великих обсягів хімічної зброї. Уряд Башара Асада заявив, що усі склади з іпритом були знищено сирійською армією або міжнародними інспекторами.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Того ж року місія ООН встановила застосування під Дамаском забороненого нервово-паралітичного газу зарин.

У минулому спецслужби США підозрювали, що ІЛДІЛ застосовує газоподібний хлор в Іраку. Проте ця речовина не є забороненою.