Аналітики зазначають, що опубліковані Федеральною службою державної статистики Росії дані по макроекономічній статистиці за другий квартал свідчать про те, що російська економіка "офіційно перебуває в стані рецесії", повідомляє російський телеканал "Дождь".

Moody's спрогнозувало спад економіки Росії на 3% в цьому році. У наступному році аналітики прогнозують її подальше нульове зростання.

Санкції проти Росії, згідно доповіді, фактично відрізали доступ російських банків та компаній до ринку міжнародного капіталу.

Згідно оцінок Міжнародного валютного фонду, санкції та продовольче ембарго коштували економіці Росії у минулому році 1-1,5% ВВП. Такий щорічний ефект зберігатиметься до 2020 року.

Читайте також: Навесні росіян чекає тотальний дефіцит, черги і падіння рубля - експерт

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Зниження цін на нафту обвалило курс рубля більш ніж на 20%. Це може стати причиною нового сплеску інфляції. Вона, на думку аналітиків рейтингового агентства, руйнуватиме рівень доходів, посилить спад інвестицій, а також поглибить рецесію.

За даними Росстату, в другому кварталі цього року спад російського ВВП посилився більш ніж в два рази - до 4,6%.

Наразі кредитний рейтинг Росії за версією Moody's перебуває на рівні Ba1 з негативним прогнозом.