Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з рішенням міського суду м. Єсентуки (Росія) продовжити термін утримання під вартою українця Станіслава Клиха до 21 жовтня 2015 року.

Про це повідомляє прес-служба зовнішньополітичного відомства.

"Безпідставне і неправомірне судове рішення стало черговим підтвердженням небажання Російської Федерації дотримуватися визначених Комплексом заходів з виконання Мінських домовленостей положень про звільнення всіх незаконно утримуваних заручників за принципом "всіх на всіх", - йдеться в заяві.

При цьому в МЗС наголосили, що, незважаючи на отримані ще в минулому році від МЗС РФ запевнення, що українські консули зможуть відвідати Клиха, російські компетентні органи продовжують перешкоджати проведенню зустрічей з ним.

У міністерстві підкреслили, що це є грубим порушенням російською стороною як прав громадян України, так і права консульських посадових осіб України на доступ до затриманих громадян своєї держави.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Вимагаємо забезпечити об'єктивний і неупереджений розгляд справи Станіслава Клиха, надання офіційної інформації про місце і умови утримання під вартою і стану здоров'я, негайний допуск консульських посадових осіб України до заарештованого відповідно до взятих на себе Російською Федерацією міжнародно-правовими зобов'язаннями, а також притягнення до відповідальності винних у їх порушенні ", - заявили в МЗС.

Читайте також: Cуд назвав травми Сенцова "наслідками сексуального задоволення"

МЗС України також заявляє, що порушення прав громадян України на території РФ набули системного і дискримінаційний характер. При цьому грубо порушуються права консульських посадових осіб України.

"Діючи таким чином, російська сторона повинна усвідомлювати, що в цих умовах Україна залишає за собою право застосувати механізми адекватного реагування", - зазначили в міністерстві.

Нагадаємо, журналіст Станіслав Кліх був затриманий 11 серпня 2014 в російському місті Орел. До цих пір невідомо, в чому його звинувачують, а також місце його знаходження.