Полковник Олександр Калатинець, заступник начальника управління автомобільної та бронетанкової техніки, 13 серпня оглянув нову розробку українських фахівців. Це пересувний армійський ремонтний комплекс, повідомляє прес-служба Національної гвардії.

Автомобілі виготовило підприємство "Спецбудмаш", що розташовується у Броварах.

Конструкторське бюро заводу протягом трьох місяців разом із провідними технічними спеціалістами Нацгвардії розробляло польову армійську ремонтну майстерню. Вона мала б працювати у будь-яких погодних умовах та ремонтувати техніку, яка вийшла з ладу недалеко від місця бойових дій.

Машина такого класу кардинально відрізняється від попередніх зразків, якими зараз оснащені військові формування. Перевагами пересувного комплексу є економна витрата пального, мобільність, зручність у використанні в будь-яких умовах та автономність.

Автомобіль, за словами головного інженера підприємства "Спецбудмаш" Миколи Кукушкіна, містить все, що необхідно для ремонту техніки.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Читайте також: Нацгвардійці показали, як стріляють з гранатометів та танків (відео)

"Є дизель-генератор, який забезпечує комплекс енергією. Від нього працює зварювальне обладнання, плазмове обладнання для різки участків бронетехніки, металу. Також є токарний станок, стенд для вулканізації пробитих шин, сверлильний і заточний станки. Техніка зручна, надійна", - зазначив він.

Нацгвардія спільно з підприємством "Спецбудмаш" розроблятиме й надалі концептуально нові автомобілі, щоб максимально забезпечити бійців сучасною потужною технікою.

Наразі проводяться дводенні навчання ремонтних підрозділів Нацгвардії. Після цього техніка поступає на комплектування підрозділів.