Американська влада закликала керівництво п'яти країн Європи заарештувати активи російських телекомунікаційних компаній МТС і VimpelCom.

Мова йде про накладення арешту на активи у розмірі близько 1 млрд доларів в рамках розслідування справи про хабарі узбецьким чиновникам, передає ТСН.

Слідчі зі США вважають, що VimpelСom і МТС разом зі шведсько-фінською компанією TeliaSonera давали хабарі чиновникам в Узбекистані, щоб вести в країні бізнес у сфері мобільних телекомунікацій.

За версією правоохоронців США, відкати отримував місцевий чиновник, який є родичем президента Узбекистану Іслама Карімова. Ймовірно, йдеться про старшу дочку президента Гульнару Карімову.

Повідомляється, що кошти отримувала компанія Takilant, яка формально належала Гаяне Авакян, близькій подрузі і довіреній особі Карімової.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Читайте також: США запідозрили ІДІЛ в застосуванні хімічної зброї проти курдів

За даними Мін'юсту США, VimpelСom провела в 2006-2011 роках на ринку Узбекистану сім підозрілих угод на загальну суму 133,5 млн доларів, МТС - вісім угод на 380 млн доларів.

Південний окружний суд штату Нью-Йорк розглянув позов Мін'юсту США і дав дозвіл на арешт 300 млн на рахунках Takilant в Бельгії, Ірландії і Люксембургу. Також США звернулися до Швеції та до Швейцарії із проханням заарештувати рахунки на 30 та 640 млн доларів відповідно.