Перед введенням миротворчого контингенту на Донбас необхідно чітко визначити, хто контролюватиме дані території.

Про це заявив глава політичної партії "ОСНОВА" Андрій Ніколаєнко в ефірі телеканалу ZIK.

"Всі аналітики погоджуються з тим, що миротворці на Донбасі потрібні. На превеликий жаль, Україна втратила можливість, коли тимчасово головувала в Раді Безпеки ООН, пропонувати свій проект резолюції по миротворчій місії, тому зараз ми обговорюємо російський варіант. За цим варіантом виходить або лінія зіткнення, або поступове розширення. Але ніхто не говорить про більш важливий компонент - це не тільки миротворці самі по собі. Це те, хто здійснюватиме владу на даних територіях. Адже сьогодні це самопроголошені терористи. Провести вибори там не реально, це всі визнають. Очікувати, що Петро Порошенко призначить туди нового спецпредставника - його просто не приймуть", - заявив Андрій Ніколаєнко.

Глава партії "ОСНОВА" зазначив, що невиконані обіцянки чинного президента України щодо врегулювання конфлікту на Донбасі ускладнюють діалог з реінтеграції окупованих територій.

"Коли влада говорить, що багато на тій території хочуть повернутися в Україну, вона забуває, що люди хочуть повернутися в Україну без Петра Порошенка. Адже коли його обирали головою держави 2014-му році, багато хто голосував за нього, тому що хотіли швидкого вирішення цього конфлікту без війни. Але війна не закінчилася. Більш того, риторика стала досить агресивною. З одного боку це проблема, тому що це активізує Росія, а з іншого немає політичної волі вирішити даний конфлікт сьогодні", - додав Андрій Ніколаєнко.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини
Показати ще

Ніколаєнко: Порівняно з 2014 роком влада втратила підтримку як в країни, так і на міжнародній арені