Суд перерахував за "законом Савченко" термін вироку для екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача, засудженого за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. Про це пишуть Українські Новини.

Нагадаємо, за "законом Савченко" 1 день попереднього ув'язнення вважається за 2 дні в термін основного покарання.

Варто відзначити, що клопотання про перерахунок терміну подав адвокат Пукача.

Як відомо, ув'язнений перебував у слідчому ізоляторі з 21 липня 2009 року по 6 січня 2016 року - близько 6,5 років.

У суді уточнили, що протягом відбування довічного позбавлення волі законодавством встановлені конкретні часові показники, закінчення яких змінюють правовий статус засудженого.

У цьому випадку це виникнення у засудженого права на подання клопотання про помилування після відбуття ним не менше 20 років призначеного покарання.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Відповідно до частини 2 статті 87 Кримінального кодексу, актом помилування може бути здійснена заміна засудженому призначеного судом покарання у виді довічного позбавлення волі на позбавлення волі на строк не менше 25 років.

Клопотання прийняли і перерахували 6,5 років попереднього ув'язнення як 13 років основного покарання Пукачу.

Раніше, 29 січня 2013, Печерський райсуд Києва засудив екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача до довічного позбавлення волі, визнавши його винним у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе, який зник у Києві 16 вересня 2000 року.

На початку літа 2016 року Пукача етапували в Чортківську колонії у Тернопільській області.

Зазначимо, що замовники вбивства досі не покарані.

Поховали Гонгадзе 22 березня 2016 в Києві.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, нардеп Надія Савченко заявила, що чиновники, які прийшли до влади в Україні "на крові" після Евромайдана, повинні відповісти за свої діяння.