26-річного кота Вельвета із Орегона офіційно оголосили найстарішим у світі. День народження він відсвяткував нещодавно - першого серпня.

Про це розповіли у прес-службі Книги рекордів Гіннесса.

"Пухнастий живе у сільській місцевості та проводить багато часу на вулиці. Його господиня Ешлі Рід Окура розповіла, що тварина з'явилася на світ у 1989 році. Жінці тоді було всього сім років", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Учасники фолк-рок фестивалю півдня рятували кошеня (фото)

За словами власниці кота, "він полює та отримує багато любові". Окрім мишей, Вельвет любить поласувати сиром "чеддер".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Представник Книги рекордів Гіннесса Крістен Отт повідомила, що у світі можуть жити і більш старі кішки, проте їх вік важко підтвердити документально.

При реєстрації рекорду співробітники Книги просять власників надати відеозаписи або фотографії. Також вони опитують людей, які могли б підтвердити вік тварини.

Нагадаємо, попередня котяча рекордсменка на прізвисько Тіффані, яка жила в Каліфорнії, померла у віці 27 років 2 місяців і 20 днів на початку червня.