З 1 січня 2018 року згідно до пункту 2 статті 28 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" особам, які досягли віку 65 років, мінімальний розмір пенсії за віком за умови наявності у чоловіків 35 років, а у жінок – 30 років страхового стажу буде в розмірі 40% мінзаробітної плати, але не менше від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Про це повідомляє відділ нагляду за правильністю призначення (перерахунку) та виплати пенсій.

Таким чином, розрахунок мінімальної пенсії проводиться від суми 3723 гривні.

Зазначається, що для осіб, яким виповнилося 65 років, у яких є стаж 30-35 років, мінімальний розмір пенсії становитиме 1489,20 грн (3723 х 40%).

Варто відзначити, що перерахунок пенсій проводять територіальні органи Пенсійного фонду України автоматично та без додаткових звернень громадян.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" писав, в уряді анонсували нову систему, яка передбачає щорічне збільшення пенсій. Вже через рік українці отримуватимуть на 20% більше.