У Голосіївському районі Києва правоохоронці затримали власника фальшивого обмінного пункту валют. Про це сказано в публікації прес-служби поліції в Facebook.

"Махінація з доларами проходила в приміщенні колишнього ресторану на вулиці Голосіївській. Там аферист влаштував фальшивий пункт обміну валют, після чого з готівкою намагався втекти через інший вихід", – повідомляє поліція.

46-річного жителя Луганська спіймали на трьох аналогічних злочинах за 2017 рік. Правоохоронці впевнені, що шахрай дізнався про продаж закладу і призначив зустріч з власником. Він заявив, що директор начебто приїде пізніше і складе договір купівлі-продажу або оренди, а поки він огляне будинок. За версією слідства, чоловік не отримав офіційних документів, тому що скористався колишнім рестораном, навмисне не повідомивши власнику.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Варто зазначити, що протягом п'ятнадцяти хвилин з'явилися вивіски, офісна техніка, касир, гривні у великих підроблених купюрах. Таким чином аферист обладнав звичайне приміщення під пункт обміну валют.

Згодом прийшов клієнт, який знайшов оголошення про продаж валюти за вигідним курсом на сайті і домовився про зустріч по телефону.

"Чоловік передав долари касиру, який повинен був перерахувати і віддати гривні за обумовленим курсом, але він вийшов в іншу кімнату і довго не повертався. Підприємець запідозрив недобре і спробував увірватися в підозріле приміщення, але зловмисник забризкав йому очі газовим балончиком і побіг до "чорного виходу. Проте на вулиці оперативники одразу ж затримали касира, який мав при собі чужі 45 тисяч доларів США", – розповіли в прес-службі.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що на червоній гілці столичної підземки сталася НП, через що закрили кілька станцій метро.