У Голосіївському районі Києва правоохоронці затримали власника фальшивого обмінного пункту валют. Про це сказано в публікації прес-служби поліції в Facebook.

"Махінація з доларами проходила в приміщенні колишнього ресторану на вулиці Голосіївській. Там аферист влаштував фальшивий пункт обміну валют, після чого з готівкою намагався втекти через інший вихід", – повідомляє поліція.

46-річного жителя Луганська спіймали на трьох аналогічних злочинах за 2017 рік. Правоохоронці впевнені, що шахрай дізнався про продаж закладу і призначив зустріч з власником. Він заявив, що директор начебто приїде пізніше і складе договір купівлі-продажу або оренди, а поки він огляне будинок. За версією слідства, чоловік не отримав офіційних документів, тому що скористався колишнім рестораном, навмисне не повідомивши власнику.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Варто зазначити, що протягом п'ятнадцяти хвилин з'явилися вивіски, офісна техніка, касир, гривні у великих підроблених купюрах. Таким чином аферист обладнав звичайне приміщення під пункт обміну валют.

Згодом прийшов клієнт, який знайшов оголошення про продаж валюти за вигідним курсом на сайті і домовився про зустріч по телефону.

"Чоловік передав долари касиру, який повинен був перерахувати і віддати гривні за обумовленим курсом, але він вийшов в іншу кімнату і довго не повертався. Підприємець запідозрив недобре і спробував увірватися в підозріле приміщення, але зловмисник забризкав йому очі газовим балончиком і побіг до "чорного виходу. Проте на вулиці оперативники одразу ж затримали касира, який мав при собі чужі 45 тисяч доларів США", – розповіли в прес-службі.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що на червоній гілці столичної підземки сталася НП, через що закрили кілька станцій метро.