Той факт, що на території анексованого Криму розміщені російсько зенітно-ракетні комплекси С-400 вже ні для кого не таємниця. Більш того, у подібний спосіб президент РФ Володимир Путін демонструє, що Кремлю абсолютно байдуже до будь-яких санкцій з боку Заходу і в потрібний момент він зважиться на радикальні кроки.

Таку думку в коментарі "24 каналу" висловив юрист-міжнародник Геннадій Друзенко:

"Розміщення ракетних установок – демонстрація того, що Росія готова до поглиблення санкцій, які, з одного боку, спрацювали, є рецесія економіки, вичерпання фондів, накопичених під час високих цін на нафту. Але спрацювали не так санкції, які здебільшого носять символічний характер, як це наслідок об’єктивного падіння цін на нафту, що вдарило по всім експортерам", - впевнений він.

Експерт підкреслив, що загарбанням українського півострова Путін свідомо порушив міжнародне право і на нього перестали діяти аргументи дипломатів:

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Той, хто витер ноги об засадничі принципи статуту ООН, навряд чи звертатиме увагу на якісь занепокоєння Заходу, навіть, якщо вони "глибокі". Путін бачить, що йти на радикальні кроки, – нафтове ембарго чи відключення SWIFT, що могло б зупинити Росію – міжнародна спільнота не готова", - підсумував Друзенко.

Юрист нагадав, що ціла низка країн діє протии ворога за спільним принципом – не судити терористів, а знищувати їх. Так, як відбувається в Ізраїлі та США. Тим паче, що розміщення С-400 в Криму – виклик всій міжнародній спільноті, а не тільки Україні.

Дивіться: Росія розмістила в Криму ракети, які можуть вразити будь-який об'єкт України

Як повідомляв портал "Знай.ua", президент Росії Володимир Путін на зустрічі з главредакторами російських ЗМІ заявив, що США нібито бажають бачити головою Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального в числі керівників Російської Федерації.