Вчора, 11 січня, в Україні набув чинності закон, згідно з яким домашнє насильство і примус до шлюбу передбачає кримінальну відповідальність. Щоправда, повноцінно він діяти почне тільки в наступному році.



Документ опублікувала газета Верховної Ради "Голос України". Так, на любителів насильства в сім'ї (умисне систематичне вчинення фізичного, психологічного або економічного насильства по відношенню до теперішнього або колишньому чоловіка або дружини, - ред.) чекають громадські роботи на строк від 150 до 240 годин або арешт до півроку. У важких випадках - позбавлення волі на строк до 2 років або обмеження такої терміном до 5 років.

За примус до шлюбу або заманювання в іншу країну для цієї мети людині загрожує арешт на строк до 6 місяців, обмеження або позбавлення волі на три роки.

Як впоратися з домашнім насильством

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, як у Львові поліцейські провели соціальний експеримент, щоб перевірити, як українці реагують на насильство: результат, треба сказати, вийшов досить несподіваний.