Парламентарі знову взялися за мовне питання в українських школах адже незабаром до Верховної Ради внесуть закон про загальну середню освіту.

Про це заявила міністр освіти Лілія Гриневич, - передає 5 канал.

"Як тільки закон про загальну середню освіту з'явиться в українському парламенті, тоді почнеться нова дискусія. І нам потрібно цей проект цієї статті мовної в законі про повну загальну середню освіту обговорити з усіма колами. І я боюся, що це буде виток нової спекуляції різних крайніх точок зору ", - сказала вона.

Однак, за словами міністра, не варто поспішати приймати якісь кардинальні зміни, адже саме від цього закону залежить вся освітня система в нашій країні.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Ми готові до нових таким важким дискусій, адже це шлях української держави", - запевнила міністр.

Нагадаємо, Угорщина категорично відмовляється вести діалог з Україною стосовного мовного питання.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", глава Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович знайшов спосіб, як поширювати українську в маси.