Прем'єр-міністр планує звернутися до МВС з проханням направити до зони відчуження контингент Національної гвардії. Про це глава уряду сказав під час засідання Держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, передає УНН.

На думку Яценюка в умовах надзвичайної пожежної небезпеки слід посилити контроль за переміщенням сторонніх осіб, особливо у зоні відчуження.

Читайте також: У "Чорнобильської пущі" знову спалахнула пожежа

"Дам доручення Міністру внутрішніх справ додатково на декілька тижнів відправити контингент Національної гвардії для охорони зони відчуження", — сказав Яценюк.

Як повідомлялося, наприкінці липня голова ДСНС Микола Чечоткін проінформував, що із початку року в Чорнобильській зоні відчуження сталося близько 60 пожеж, причинами 70% є навмисні підпали.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"На місці ліквідації останньої пожежі ми виявили два смолоскипи, які говорять про те, що ці пожежі виникли внаслідок навмисних підпалів", — сказав він.