Наукові співробітники з Шрі-Венкатешварского Університету змогли визначити деякі властивості чорного перцю, які допоможуть худнути навіть при вживанні жирної їжі.

Автори роботи організували експеримент, в якому задіяли лабораторних гризунів, всі вони страждали від ожиріння. Протягом 22 тижнів вони харчувалися тільки жирною їжею. На шістнадцятій тижня миші були розділені на дві групи, в одній з них гризуни їли насіння чорного перцю геліотропін - це ароматичний альдегід, що має запах, який нагадує ваніль і корицю.

В кінці дослідження вчені провели порівняння, яке показало, що у мишей з експериментальної групи збільшилася нежировая маса тіла, збільшилася мінеральна насиченість кісткової тканини та мінеральна щільність кісток.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Також перець зміг зменшити рівень цукру в крові мишей через 60 хвилин після вживання альдегіду.

Вчені зробили висновки, що геліотропін здатний допомогти керувати певними генами, які пов'язані з ожирінням, а також може застосовуватися, як препарат для схуднення.

Раніше портал "Знай.uа" розповів про цікаві факти про хот-догів.