В Італії мер сяде за те, що розтринькав державні кошти. Ні, не стільки, як українські чиновники, а всього 13 тисяч євро.

Апеляційний суд Італії засудив колишнього мера Рима Ігнаціо Марино на два роки позбавлення волі за нецільове використання державних коштів, - пише ANSA.

Раніше суд першої інстанції виправдав колишнього мера. Марино був звинувачень у використанні офіційних банківських рахунків для особистих потреб.

Відзначається, що чиновник оплачував з їх допомогою вечері зі своєю сім'єю в ресторанах.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Прокуратура заявила про 50 подібних випадків на загальну суму 13 тисяч євро. Генеральний прокурор Італії вимагав для колишнього мера 2,5 роки ув'язнення.

Марино заявивши про "політично вмотивований вирок через вибори" і пообіцяв подати касаційну скаргу на вирок Апеляційного суду.

"Я ніколи не витратив жодного євро від державних грошей на приватні цілі", - сказав він.

Раніше екс-мер Риму пропонував відшкодувати суму, яку він нібито витратив з бюджету. Марино подав у відставку в 2015 році.

Корупція стосується кожного

Корупція стосується кожного

Корупція - це не лише мільйони доларів готівки у кабінетах та приватних будинках можновладців. Вона стосується кожного. Дізнайся, як саме ти можеш долучитися до боротьби із нею на сайті Національного антикорупційного бюро України - nabu.gov.ua Соціальний ролик створено за підтримки Консультативної місії Європейського Союзу в Україні. #КМЄС #EUAM #НАБУпочує

Posted by НАБУ on Saturday, 5 November 2016

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", нейромережу навчили виявляти корупціонерів. Штучний розум показав гарні результати у сфері економіки, зокрема програма може прогнозувати та виявляти тих, хто використовує кошти не за призначенням, або просто їх краде.