Винахідник Макс Ліппе приїхав з Нью-Йорка в Лас-Вегасі на CES на велосипеді через всю Америку, відмахав понад 4,5 тисячі км за 10 днів. Завдяки Electron Wheel - переднього колеса з електромотором - він зміг щодня проїжджати дистанцію, яка в півтора рази довше найбільш болісних випробувань для велосипедистів-професіоналів. А Google Assistant допоміг йому не заблукати.

Ліппе стартував з Юніон-Сквер у Нью-Йорку 31 грудня, зустрівши Новий рік у дорозі. Незважаючи на допомогу колеса з електромотором, ймовірно, це одна з найболючіших рекламних акцій в історії Google, яка вирішила звернути уваги на інтеграцію нової версії Electron Wheel зі своїм голосовим помічником. Щодня Макс крутив педалі близько 17 годин, проїжджаючи близько 450 км. Для порівняння: дистанція найдовшою одноденки для велопрофессионалов — Мілан — Сан-Ремо — близько 300 км, її проїжджають за 7 годин. За поїздкою Макса можна було стежити в реальному часі на спеціальному сайті і в Instagram.

Унікальне подорож стало можливим за допомогою Electron Wheel — колеса з електромотором, який замінює звичайне переднє. Електронний датчик на зірочці передасть інформацію про швидкості обертання — і ми готові до поїздки. Заміна займає 30 секунд і не вимагає спеціальних навичок.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Всередині колеса — електромотор потужністю 400 ватт, який здатний розвивати швидкість до 35 км/год. На одному заряді можна проїхати близько 80 км, так що Макса в його поїздці супроводжував фургончик Google з шістьма запасними Electron Wheel, повідомляє Digital Trends.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що Youtube заблокувала відомого блогера.