Італійський суд обрав для колишнього народного депутата 7-го скликання Ігора Маркова міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомив нардеп Андрій Лозовий.

За його словами, адвокат Маркова готується оскаржити міру запобіжного заходу для підзахисного.

"Адвокат має право оскаржити міру запобіжного заходу впродовж п'яти днів. Від того, чи оскаржить, залежить і дата наступного судового засідання, на якому, вочевидь, і буде розглянуте питання про екстрадицію Маркова в Україну", - повідомив Лозовий.

Читайте також: Екс-нардепа Маркова заарештували заочно

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадаємо, 14 серпня в Генуї (Італія) розпочалося засідання щодо визначення дати проведення судового засідання щодо екстрадиції екс-регіонала Маркова.

Екс-нардепа затримано 12 серпня в Італії за орієнтуванням Укрбюро Інтерполу на підставі звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 22 жовтня Марков був затриманий в Одесі після вручення повідомлення про підозру у вчиненні хуліганських дій в 2007 році, коли біля Одеської обласної адміністрації проходили пікети проти встановлення в місті пам'ятника Катерині ІІ. Зокрема, Маркова підозрюють в організації побиття учасників цієї акції, а також у побитті пікетувальників.

23 жовтня поточного року Печерський райсуд Києва ухвалив рішення про обрання Маркову запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою до 20 грудня.

Додамо, що нещодавно ГПУ подовжила розслідування справи екс-депутата Маркова на 2 місяці.