Китайська компанія Vivo продемонструвала перший у світі смартфон, який отримав вбудований в екран дактилоскопічний датчик. Гаджет оснащений сканером відбитків пальців, розробленим компанією Synaptics.

Vivo показувала прототип смартфона з вбудованим в дисплей сканером відбитків пальців ще в минулому році, однак та модель використовувала ультразвуковий датчик. У цієї версії пристрою застосовується оптичний сигнал, що дозволяє сканеру розпізнавати відбиток пальця безпосередньо через екран. Єдине обмеження - такий тип сенсора можна використовувати тільки з OLED-дисплеями, оскільки LCD не забезпечує необхідної прозорості.

Смартфон виводить на дисплей відповідний значок у всіх випадках, коли потрібно розпізнавання відбитку пальця: наприклад, для розблокування екрану або підтвердження платежу. За словами авторів ресурсу GSMArena, встигли випробувати смартфон, сканер працює трохи повільніше порівняно зі звичайними дактилоскопічними датчиками, однак затримка не настільки велика, щоб викликати незручності в процесі експлуатації.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Vivo планує почати серійне виробництво смартфона з вбудованим в екран сканером відбитків пальців вже найближчим часом.

Раніше портал "Знай.uа" повідомило, що Apple вирішила фанатам вибирати iOS.