Різкі і аномальні перепади температури і тиску взяли під контроль майже всі регіони Росії за Уралом.

Про це повідомляє Politeka.

Частина регіонів потерпають від снігопадів, які не були творені десятиліттями, штормів, ураганів і тріскучого морозу. І в той же час з’явилася загроза підтоплення. У Красноярському краї загрожує вийти з берегів Єнісей – і це в середині січня.

Новосибірськ буквально здуває з лиця землі. У місті вирує сніжна буря. Шквалистий вітер збиває з ніг перехожих, за лічені хвилини все навколо покривається снігом і льодом.

Перебувати на вулиці небезпечно для життя. Вже є перші жертви негоди. Чоловік загинув за кермом власної машини. На легковик звалилася частина обледенілій даху, водій не впорався з керуванням і на повному ходу врізався у вантажівку.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Також повідомляється про нещадного вітрі. Банери, рекламні щити, дорожні знаки, – вся міська інфраструктура моментально злітає на повітря. Комунальники вже “прив’язують” зупинки, але це не особливо допомагає.

Сили урагану вистачає навіть на те, щоб розгойдати будинку

Напору стихії не витримала і головна новорічна ялина – її просто здуло. Без опалення та електрики посеред зими виявилися жителі п’ятисот будинків. На дорогах багатокілометрові затори. Частина доріг в регіоні перекрита. За кермом не видно нічого навколо – водії рухаються на дотик. Пасажирські автобуси не виходять в рейс, всі федеральні траси закриті. Аеропорт Толмачево працює з перебоями.

Без електрики цю ніч провели і жителі 150 будинків Алтайського краю. У багатьох з них світла немає до сих пір. Аварійні роботи зриває стихія, яка кожного разу вдаряє з подвоєною силою.

Омськ потопає в снігу в прямому сенсі цього слова. Кучугури в людський зріст, місто накрила справжнісінька сніжна імла. На вулицях не видно нічого на відстані витягнутої руки. Стихія б’є всі метеорекорди – такого снігопаду в місті не було вже уже тридцять років.

Ураган в Новосибірську повалив ялинки і зривав дахи.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що стихія нищить європейські курорти, туристи у заручниках шторму.