Власниця продуктових магазинів в Калузі, Росія, Яна Гурова вирішила припинити благодійну акцію "Полиці добра", в рамках якої за свій рахунок безкоштовно роздавала хліб пенсіонерам. Про це пише Тjournal.

Причина криється в агресії і негативу з боку тих, кому вона намагалася допомогти, визнає Гурова.

Відзначається, що постачальник хліба запізнювався з завезенням продукту, що призвело до величезної черги і, коли продавці приходили на роботу, їх "вже зустрічали з негативом".

"Ми навіть повісили оголошення про те, щоб пенсіонери приходили пізніше, що хліб дістанеться всім протягом дня. Але люди продовжували скандалити, доводити до сліз продавців, дзвонили з скаргами у відділ торгівлі в горправу, заявляли, що ми крадемо хліб у пенсіонерів. І тоді я вирішила: все! Я не хочу, щоб моїм продавцям влаштовували скандали, щоб вони плакали і слухали образи. Я бачила, як їх трясе від всіх необгрунтованих претензій", - пояснила підприємець.

Після того, як в магазині ухвалили рішення припинити участь в акції, деякий час у нього ще приходили люди та сварили керівництво за те, що їх "позбавили хліба".

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Раніше я б у таке повірити не могла. Але ось реальність виявилася жорстокою. Хотіли старим допомогти, вони ж вічно у нас ображені чимось, але в підсумку отримали ось таке", - розповіла Гурова.

Як відомо, раніше вона вже намагалася роздавати хліб пенсіонерам. Перший досвід виявився невдалим - довелося згорнути акцію, так як сусідні магазини скаржилися на постійні скандали і бійки в черзі за безкоштовним хлібом.

За словами Гурової, знову брати участь в акціях по роздачі хліба вона не має наміру, і замість цього планує укласти договір з дитячим благодійним фондом і перераховувати туди відсоток від прибутку.

Варто зазначити, що схожі акції вже влаштовували Наталія Третинская з Челябінська, екатерінбуржець Артак Акопян і Мамуд Шавершян із Володимирської області. Кожен із них стикався з негативною реакцією на свою адресу: від критики в інтернеті до скарг в прокуратуру.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчора, 11 січня, в Україні набув чинності закон, згідно з яким домашнє насильство і примус до шлюбу передбачає кримінальну відповідальність.