Заступник голови Національного банку України Олег Чурий заявив, що девальваційний тиск на курс гривні з 2018 року виник на тлі сезонних чинників. Про це повідомляє "Економічна правда".

Згідно інформації, Чурий нагадав, що після переходу України на плаваючий обмінний курс гривні в 2015 році на валютному ринку спостерігається певна сезонність.

За його словами, сезонний спад ділової активності, переважно в аграрному секторі, призводить до скорочення надходжень валютної виручки від експорту продовольчих товарів, в той час як на ринку є підвищений попит на валюту з боку імпортерів.

У коментарі наголошується, що для пом'якшення впливу цих факторів Нацбанк продовжує зберігати присутність на міжбанку.

Так, з початку року НБУ здійснив продаж 53,5 млн дол., щоб запобігти надмірні коливання курсу гривні.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадаємо, в період з 2012 по 2014 рік інвестиційна компанія ICU, раду директорів якої очолювала колишня глава НБУ Валерія Гонтарєва, допомагала екс-президенту Віктору Януковичу вивести з України 1,5 млрд дол.

Крім того, дещо послабли позиції національної валюти порівняно з попереднім банківським днем – в середньому до 28,45 грн за дол.

Дивіться сюжет про НБУ

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", українцям пообіцяли власну криптовалюту.