У Старобільському районному суді Луганської області обрали продовження до 12 березня включно утримання під вартою екс-голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді України Олександра Єфремова. Про це повідомляють "Українські новини", посилаючись на головуючого суддю Олександра Пелиха.

Згідно з інформацією, суд вважає необхідним продовжити запобіжний захід О. С. Єфремову у вигляді утримання під вартою на 60 діб до 12 березня включно.

Таким чином, суд задовольнив клопотання Генеральної прокуратури, яке розглядав 11-12 січня. При цьому захист підсудного просив відпустити його з-під варти.

В свою чергу суд визнав, що Єфремов, перебуваючи на волі, може переховуватися від слідства і погрожувати свідкам, до трьох із яких вже застосовані додаткові заходи безпеки.

Захист апелював до тривалого перебування під вартою підсудного і безпідставність звинувачень Єфремова в порушення територіальної цілісності України при незавершеності процесу демаркації кордону з Росією.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Суд, однак, відкинув доводи захисту. Процес перебуває на стадії допиту свідків.

Нагадаємо, депутати Сєвєродонецької міської ради Луганської області Сергія Самарського нагородили посмертно орденом "За мужність" III ступеня. Указ підписав президент України Петро Порошенко.

Крім того, військовий експерт Дмитро Снєгирьов заявив, що об'єднання "ДНР" і "ЛНР" не буде, адже в такому разі Україна може говорити про переформатування "Мінська-2" та виключення з домовленостей терористичних організацій.

Дивіться сюжет про ВРУ

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", Плотницький знайшов "гідних" сусідів у Росії.