Екс-радник Путіна, старший науковий співробітник Cato institute's Center for Global Liberty and Prosperity Андрій Ілларіонов зробив гучну заяву - за катастрофу літака президента Польщі Леха Качиньського, який розбився 10 квітня 2010 року під Смоленськом, причетний президент РФ Володимир Путін.

Про це Ілларіонов пише в своєму блозі.

"Відповісти на питання про те, де була закладена вибухівка, можна було б, якщо б незалежні експерти змогли б обстежити останки загиблого літака. Однак російська сторона ось уже майже вісім років відмовляється повертати їх Польщі. Незважаючи на прямо поставлене запитання польського журналіста А. Заухи про повернення цих останків Путін в черговий раз відповів відмовою", - пише він.

Крім того, колишній радник Путіна оприлюднив фрагмент діалогу Заухи і президента Росії.

"А. Зауха: Анджей Зауха, телекомпанія TVN з Польщі.Я Вас в минулому році питав про рештки президентського літака. Я так розумію, що нічого не змінилося. Але хочу уточнити, коли ми можемо очікувати на повернення цих останків у Польщу?..

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

В.Путін: Слухайте, ми втомилися від такого блефу, просто втомилися. Нісенітниця якась взагалі, несуть нісенітницю...Біда, катастрофа, ми переживали разом з вами. Ні, треба накручувати невідомо на чому, на голому місці. Ось і з останками цього літака те ж саме".

"Таким чином, якщо на питання "де була закладена вибухівка" ще зберігаються варіанти можливих відповідей, то на питання "хто її туди заклав" дії російської сторони, так само як і публічна реакція В. Путіна і Ф. Клинцевича, дають абсолютно недвозначну відповідь", - вважає Ілларіонов.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що глава польської дипломатії відповів на заяву президента Росії Володимира Путіна, що на борту лайнера, який розбився під Смоленськом, вибухів не було. Ващиковський зазначив, що ця позиція Польщі відома вже багато років.