У Запоріжжі СБУ провела обшуки у громадській організації "Союз православний Радомир", яка прикривала діяльність Запорізької єпархії УПЦ МП. Про це зазначається на сайті Служби безпеки України.

Наголошується, що 11 січня оперативники провели обшуки в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 161 Кримінального кодексу України (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії).

Працівники СБУ вилучили незареєстровану автоматичну вогнепальну і холодну зброю, значна кількість патронів, медалі "патріот Росії", проросійську символіку та тексти антиукраїнського змісту.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Попередньо встановлено і задокументовано, що ОО "Радомир" надавала так звані "охоронні послуги" Запорізької єпархії Української православної церкви. Окремі представники останньої порушують рівноправність громадян, чим створюють передумови для міжетнічних і міжконфесійних конфліктів. Вони також виправдовують агресивні дії РФ по відношенню до України. Тривають слідчі дії", - говорилося в повідомленні СБУ.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що прокуратура Запорізької області порушила кримінальну справу за фактом відмови священнослужителя московського відспівувати хлопчика тільки тому, що його хрестили в церкві Київського патріархату.