Група дослідників встановила, що велоспорт не впливає на сексуальне здоров'я, а також на функцію сечовипускання чоловіків. Про це свідчить дослідження, опубліковане в Journal of Urology,

Згідно з інформацією, у професійних велосипедистів таке ж сексуальне та урологічне здоров'я, як у плавців і любителів бігати.

Також вчені сказали, що переваги від їзди на велосипеді "значно переважають ризики".

Вчені обстежили 2774 велосипедистів з Великобританії, США, Канади, Австралії та Нової Зеландії, а також 539 плавців і 789 бігунів, використовуючи ряд опитувань. З їх допомогою вони вимірювали статеве та урологічне здоров'я чоловіків.

Автори дослідження заявили, що їх результати не підтверджують негативний вплив на еректильну функцію через їзду на велосипеді, як вважалося раніше.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Навіть у найактивніших велосипедистів, які їздять більше двох років принаймні три рази на тиждень і долають 25 миль в день, також не знаходили ніяких розладів з "чоловічим" здоров'ям.

Нагадаємо, не складно уявити, що Стівен Кінг страждав колись проблеми з публічними виступами і сором'язливістю. Однак йому вдалося побороти сором'язливість, і тепер він ділиться власним досвідом.

Крім того, лікарі не рекомендують займатися самолікуванням, а звертатися до лікарні у разі виникнення застуди.

Дивіться сюжет про спорт

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", голозада фітнес-модель розповіла, як зберегти форми.