Солдату Збройних сил України Ігорю Гуртовому загрожує довічне ув'язнення за те, що він, перебуваючи на бойовому чергуванні і виконуючи статут, убив двох товаришів по службі, десантників 25-ї бригади високомобільних десантних військ ЗСУ.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила глава інструкторського підрозділу Збройних сил України "Марусині ведмеді" Маруся Звіробій.

Страшна НП сталася 11 вересня минулого року на військовому полігоні в Кіровоградській області. Гуртовий вночі почув шум в кущах і вирішив перевірити. Там він натрапив на двох озброєних людей, які сказали, що був наказ зняти постового.

"Солдат Ігор Гуртовий, десантник 25 бригади ДШВ ніс службу, охороняв об'єкт, на якому знаходилися озброєні бійці, військова техніка та зенітка. Все це добро він звичайно охороняв озброєним. Зате командир іншої групи бійців дав завдання зняти постового, не попередивши про це нікого" , - написала Звіробій.

"Гуртовий не дав себе "зняти" і, відчуваючи загрозу для свого життя, відкрив вогонь, як прописано в статуті. Нападників було двоє, теж АТОвці, тепер, на жаль, двохсоті", - розповіла вона.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Відзначається, що солдат не був у стані алкогольного сп'яніння. Також, як зазначає Звіробій, всі учасники конфлікту мали досвід бойових дій в АТО.

"Командири Гуртового і всі, включаючи вище керівництво ДШВ, підтримують цього солдата і вважають неправомірним статтю, яку прокурори призначили бійцю", - заявила вона.

Вона підкреслила, що Гуртовому приписують умисне вбивство. Звіробій також додала, що військова прокуратура не розрізняє дії бійця, який виконував статут від умисного вбивства.


ПРОШУ РЕПОСТ!!!!! ДЕСАНТНИКУ ЗАГРОЖУЄ ДОВІЧНЕ УВ'ЯЗНЕННЯ ЗА ВИКОНАННЯ УСТАВУ! ПРОШУ ПІДКЛЮЧИТИСЯ НАРДЕПІВ!!! Особлива...

Posted by Marusya Zvirobiy on Friday, 12 January 2018

Як повідомляв портал "Знай.ua", боєць АТО підірвав свою колишню дружину і її коханця - він кинув їм під ноги бойову гранату.