Відвідувачі торгово-розважальних центрів часто стають жертвами кишенькових злодіїв. Якщо правильно діяти в такому випадку, є шанс швидко знайти і затримати злочинця.

Своїм гірким досвідом поділилася киянка Оксана Маркова, у якої 11 січня витягли телефон в одному з найбільших столичних ТРЦ.

"Знаю хто, розуміла що відбувається, намагалася стежити за сумкою, проте у них це вийшло", - розповіла Оксана журналістам "Обозревателя".

Насамперед постраждала звернулася до співробітників магазину ТРЦ, в якому вона виявила пропажу. Але ті лише розвели руками, зазначивши, що отримати фото з камер відеоспостереження можна тільки через головний офіс.

Не допоміг і дзвінок в поліцію. Диспетчер повідомив, що оперативно приїхати на місце правоохоронці не зможуть.

Оксана шкодує, що відразу не звернулася в службу безпеки ТРЦ, оскільки в подальшому дізналася, що їхні співробітники володіють необхідними повноваженнями і ресурсами для оперативного пошуку і затримання злодіїв.

"Я сама вчора переконалася, як оперативно вони беруть фото (в присутності поліції служба охорони має право це робити в магазинах орендарів), які розсилають через групу в Viber по всім постам. Паралельно із зовнішніх камер відстежується куди і на який вихід прямували злочинці", - розповіла потерпіла.

У мережі часто публікують фото кишенькових злодіїв, які "засвітилися" на камерах відеоспостереження:

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

І хоча, на жаль, для Оксани пошук телефону завершився сумно, оскільки з моменту крадіжки до звернення в службу безпеки ТРЦ пройшло багато часу, потерпіла сподівається, що її досвід буде корисним для інших.

Співробітники, які забезпечують охорону торгово-розважального центру, підтвердили що до них часто звертаються за допомогою люди, які постраждали від кишенькових злодіїв.

Як повідомляв портал "Знай.ua", камера відеоспостереження в супермаркеті зафіксувала злодія, який поцупив у покупця iPhone 7.

"Якщо людина звернулася через п'ять хвилин після виявлення крадіжки, то злочинців вдається знайти і затримати протягом декількох хвилин, до того, як вони покинуть ТРЦ. Оператор по камерах відмотує маршрут пересування зловмисника, встановлює його місцезнаходження, після чого підозрюваний затримується і передається в руки поліції ", - розповіли в службі безпеки.