У Запоріжжі піп Московського патріархату намагався виступити українською мовою на зборах єпархії. Після цього йому заборонили служити в храмі, але готові повернути це право після покаяння, передає ТСН.

Але служитель не бачить провини у своєму вчинку і не збирається каятися.

Священик Анатолій Ревтов не розуміє, чому в керівництві церковної структури йому "пригадали" публічну підтримку бійців АТО, антиросійські висловлювання в інтернеті і промови українською мовою.

В УПЦ МП терпіли "витівки" священика, але коли Антоній підтримав сім'ю, маленької дитини якої відмовився відспівати його колега по служінню через те, що малюка хрестили в Київському патріархаті, вони вигнали його.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Крім того, на єпархіальних слуханнях як хотіли розглянути "поведінка" отця Антонія, яке обурило проросійську більшість, йому навіть не дали виступити на свій захист, тому що він почав говорити українською.

Варто відзначити, що відразу після зборів з'явився указ про заборону батька Анатолія в служінні. Увечері того ж дня відбулася телефонна розмова священика з архієреєм.

"Набирає мене отець Анатолій і каже: я розумію, що був неправий, наношу шкоду нашої матері-церкви. Я вас прошу, давайте разом вийдемо і виступимо, що ми помирилися. Я кажу: будь ласка", - стверджує архиєпископ Запорізький і Мелітопольський УПЦ (МП) Лука.

Натомість священик стверджує, що дзвонив керівництву, щоб попрощатися і попросити вибачення за надмірну різкість висловлювань, але не за озвучені ідеї і думки, тому був ошелешений анонсом його публічного каяття.

"Я думав, що ми зберемося удвох, і просто поспілкуємося, як син з батьком. Я не думав, що це прес-конференція, де я повинен каятися", - пояснив священнослужитель Анатолій.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що батько дворічної дитини, яку священик УПЦ МП відмовився відспівувати на похоронах, поділився подробицями дикої історії.