В результаті медичної реформи, яку так просуває Кабмін і профільний міністр Уляна Супрун, українці остаточно втратили надію.

Як пише "Стіна", через масові скорочення персоналу амбулаторій та ліквідації стаціонарних пунктів невідкладної допомоги, а також через відсутність в регіональних аптеках так званих "соціальних ліків" на території від Ужгорода до Маріуполя померли понад тисячу осіб.

Вказується, що причина всіх бід - недостатнє фінансування.

"Під Різдво у моїй тещі стався напад апендициту, я подзвонив у швидку, сказав в довірчій бесіді з кореспондентом ФАН один з учасників акції Микола Форманчук. Мені було сказано, що за новими правилами медичної реформи ми повинні звертатися до обласного центру: районна амбулаторія більше не функціонує. в результаті я відвіз тещу в сусідню Молдову, де їй надали необхідну допомогу, а мені повідомили, що, якби вона виявилася на операційному столі пізніше хвилин на п'ятнадцять, в нашій родині був би оголошений траур ", - пишуть користувачі в Facebook.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

В одному з населених пунктів лікар не зміг доїхати до вмираючого від інсульту пацієнтові, в іншому фельдшер, свого часу потрапив під "скорочення штату", не встиг купірувати астматичний синдром у школярки. Обидва випадки мали летальний результат.

"Тепер з подачі українського лідера, а також ТВО глави МОЗ пані Супрун, до хворих приїжджають" парамедиків "санітари без початкового медичної освіти і" супроводжуючі особи "студенти медучилищ", сказала представник громадського руху "Взаємодопомога" Ірина Криниця.

Медреформа - злочин влади

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що з наступного року в Україні стануть оплачувати конкретні медичні послуги, які надаються пацієнтам на різних рівнях медичної допомоги.