Шість бойових кораблів зі складу постійного з'єднання військово-морського флоту Росії в Середземному морі провели навчання. Вони проходили в нейтральних водах.

Про це повідомив 14 серпня представник Чорноморського флоту Росії, капітан 1-го рангу В'ячеслав Трухачов.

Крейсер "Москва" брав участь у навчаннях разом зі сторожовим кораблем "Допитливий". Він повернувся в Середземне море з Атлантики на початку серпня цього року.

Крім крейсера "Москва", у відпрацюванні завдань задіяли ще п'ять бойових кораблів і три судна забезпечення. Серед яких, сторожовий корабель "Допитливий", ракетний корабель на повітряній подушці "Самум", малий ракетний корабель "Міраж", великі десантні кораблі "Цезар Куніков" і "Азов". Також в маневрах задіяли рятувальні буксири "Шахтар", рятувальне буксирне судно "СБ-36" і танкер "Лєна".

Читайте також: Російські військові кораблі "прогулювались" біля берегів Латвії

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Кораблі Чорноморського флоту відпрацювали дії з охорони конвоїв, відбиття ударів засобів повітряного нападу умовного противника з різних висот, ведення бойових дій проти надводних кораблів, надання допомоги пошкодженому судну. Під час навчань кораблі застосовували зенітно-керовану ракету "Оса" і артилерію.

Нагадаємо, постійне угруповання російського флоту в Середземному морі існує з 2013 року. У нього входять від шести до десяти бойових кораблів, в основному від Чорноморського флоту.