З прийняттям закону № 3251 про зниження акцизу на б/у автомобілі, ввезення машин з Європи значно спростився.

При цьому варто відзначити, що має значення, який двигун у транспортних засобів - дизельний, електричний або бензиновий. Тепер згідно із законом ставки ввізного мита скоротяться до 0 протягом 7 років.

З бензиновим двигуном: об'єм двигуна менше 1000 куб. см, потрібно сплатити 6,3% від його митної вартості. Від 1 л до 1,5 л - 7,3%. У разі 1,5-3 л - 5%.

З дизельним двигуном: об'єм циліндрів двигуна до 2,5 куб. см - 7,3% від митної вартості машини. Понад 2,5 л - 6,3% від ціни авто.

З електричним двигуном: можна здійснити легалізацію машини без надбавок. Сплата митних платежів авто, випущених як після 2010 року, так і пізніше 2000-х: категорія до 2200 куб. см, друга категорія - близько 1000 євро. Наступна категорія - 1200-1400 євро.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Всього потрібно сплатити ряд зборів:

1. Ввізне мито. Її сума складає 10% від вартості машини. Якщо ж це автобус з дизельним двигуном, то доведеться сплатити 20%.

2. Акцизний збір. У цьому питанні розмитнення скільки коштує, залежить від виду машини, його типу, року випуску і об'єму двигуна.

3. Податок на додану вартість. Даний податок складає 20% від суми митної вартості авто.

При реєстрації авто потрібно мати документи: митну декларацію; ТТН; договір; документ, що підтверджує вартість машини.

Як уникнути штрафів

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Верховна Рада намагається знайти компроміс і домовитися з власниками автомобілів на Єврономер. Про це повідомила народний депутат, глава комітету ВР з питань митної та податкової політики Ніна Южаніна.